ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Ποιοι είμαστε; Γιατί "Νέα Ακρόπολη"; Ποιες είναι οι αρχές μας; Δείτε εδώ:

Τι είναι η Νέα Ακρόπολη;

Η Νέα Ακρόπολη είναι ένας Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός που βρίσκεται σε περισσότερες από 55 χώρες και συγκεντρώνει πάνω από 15.000 ενεργά μέλη, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, οι οποίοι εκφράζονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες και αντιπροσωπεύουν ένα πλατύ φάσμα θρησκευτικών πίστεων, εθνικών προελεύσεων και πολιτισμών.

15960857095 36389df6b0 k 

Γιατί ονομαζόμαστε “Νέα Ακρόπολη”;

Στην Αρχαία Ελλάδα η Ακρόπολη οριζόταν ως το υψηλότερο τμήμα της πόλης. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη από μια Νέα Ακρόπολη, που δεν θα είναι κατασκευασμένη από πέτρα και μάρμαρο, αλλά από ανθρώπους με στόχο να ανακτήσουν τους ισχυρούς δεσμούς ένωσης μεταξύ τους και με τη φύση. Άνθρωποι με αξίες και ιδανικά που θα αναζητούν τη βελτίωση του εαυτού τους και του κόσμου.

 

Γιατί δημιουργήθηκε η Νέα Ακρόπολη;

“Η Νέα Ακρόπολη δημιουργήθηκε για να δώσει ξανά μια ευκαιρία ζωής στη φιλοσοφία. Δηλαδή, στην αιώνια αναζήτηση της γνώσης, την αιώνια αναζήτηση της ρίζας και του γιατί των πραγμάτων, αυτά τα ερωτήματα που συνέχεια κάνουμε οι άνθρωποι και για τα οποία ψάχνουμε μια απάντηση. Για αυτό, η φιλοσοφία, η αγάπη στη γνώση, είναι στην καρδιά της Νέας Ακρόπολης. Είναι ένας τρόπος να αναζητούμε την καρδιά των ανθρώπων και έτσι μεταξύ μας συνολικά και αλληλέγγυα να βρούμε αυτή τη σοφία που τόσο μας λείπει και για την αναζήτηση της οποίας ιδρύθηκε η Νέα Ακρόπολη.”

  • Δέλια Στάινμπεργκ Γκουθμαν, Διεθνής διευθυντής της Νέα Ακρόπολης.

10660176 702100393216601 8255538625249223479 n 

Ποιες είναι οι Αρχές μας;

Σήμερα, που τεράστια κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα έχουν εκδηλωθεί με πολύ άσχημες συνέπειες για όλους μας, οι στόχοι και οι καταστατικές αρχές της «Νέας Ακρόπολης» προβάλλουν πολύ επίκαιροι:

  • Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης που βασίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας., Πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.
  • Η αγάπη για τη σοφία η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.
  • Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε ένα κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Oι αρχές αυτές επιτυγχάνονται μέσα από  3 τομείς δράσης: τη Φιλοσοφία, τον Πολιτισμό και τον Εθελοντισμό

17760086 1307603119332989 5973208640632373641 n

Τα τρία πεδία δράσης της Νέας Ακρόπολης βασίζονται στο προσωπικό παράδειγμα, τη συμμετοχή και την κοινωνική προσφορά. Αποβλέπουν στην πολιτισμική και  πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου καθώς και στην αναβίωση του Εθελοντισμού στο σύγχρονο κόσμο.

Με βασικό μας σύνθημα ότι «η γνώση και η προσφορά σε κάνει ευτυχισμένο» κάνουμε πράξη έναν φιλοσοφικό και ανθρώπινο τρόπο ζωής!

Μπορείτε να μας γνωρίσετε μέσα από παρουσιάσεις και σεμινάρια που γίνονται εβδομαδιαία στο χώρο μας. Για περισσότερα πατήστε εδώ