ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κάθε βδομάδα γίνονται παρουσιάσεις, ομιλίες και ενάρξεις σεμιναρίων σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τον εσωτερισμό. Εδώ θα βρείτε τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας.
Τί θέλει να πει ο ποιητής; - Α. Σικελιανός | Ο. Ελύτης

Τί θέλει να πει ο ποιητής; - Α. Σικελιανός | Ο. Ελύτης

  • Ημερομηνία: 22 Μαϊος 2019 - 22 Μαϊος 2019
  • Time: 8:00 pm - 10:00 pm
  • Τοποθεσία: Αγίου Μελετίου 29, Αθήνα

Περιγραφή Δραστηριότητας

"Η λευτεριά είναι γνώση, η γνώση αγάπη και πια απ’ τη γνώση ετούτη δεν ειν’ άλλη." ~ Α. Σικελιανός

"Αλλά με τις ξόβεργες μπορεί να πιάνεις πουλιά, δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους. Χρειάζεται η άλλη βέργα, της μαγείας, και ποιος μπορεί να την κατασκευάσει αν δεν του ’χει από μιας αρχής δοθεί;" ~ Ο. Ελύτης

Σε αυτήν την παρουσίαση, θα προσεγγίσουμε τους δύο αυτούς μεγάλους Έλληνες ποιητές, μέσα από μια φιλοσοφική ματιά: πώς ο Οδυσσέας Ελύτης πλέκει στον στίχο του το φως, τη θάλασσα και την ελπίδα και πώς ο Άγγελος Σικελιανός, ο μέγας λυρικός, μας ωθεί πέρα απ' την κοινή κατανόηση, στο υπέρλογο, στο αιώνιο, στη Μεγάλη Ιδέα.

Σκοπός της ποίησης υπήρξε ανέκαθεν η ανάγκη της υπέρβασης του μικρού εαυτού, της φθοράς, του πεπερασμένου και η τοποθέτηση του ανθρώπινου πνεύματος στην πρωταρχική του πηγή, σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως διαχρονικό & θείο. Ας απολαύσουμε αυτό το ταξίδι που προορισμό έχει την πάντα ανθρώπινη καρδιά!

Ώρα προσέλευσης: 19:45

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αγίου Μελετίου 29 - Κυψέλη - Αθήνα

τ. 210 88 10 830

κ. 6980 958 137

Μπορείτε να δείτε και την εκδήλωση στη σελίδα μας στο facebook πατώντας εδώ

Τοποθεσία