ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κάθε βδομάδα γίνονται παρουσιάσεις, ομιλίες και ενάρξεις σεμιναρίων σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τον εσωτερισμό. Εδώ θα βρείτε τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας.
George Orwell: 1984 | Η φάρμα των ζώων

George Orwell: 1984 | Η φάρμα των ζώων

  • Ημερομηνία: 15 Μαϊος 2019 - 15 Μαϊος 2019
  • Time: 8:00 pm - 10:00 pm
  • Τοποθεσία: Αγίου Μελετίου 29, Αθήνα

Περιγραφή Δραστηριότητας

Ένα ζοφερό μέλλον, ένα ζοφερό παρελθόν. Αντεστραμμένες αξίες που εξυπηρετούν μονάχα τα ένστικτα και τους εξουσιαστές, αποκοιμίζουν συνειδήσεις και προκαλούν κοινωνική ανισότητα. Φερέλπιδες επαναστάσεις που με την εκπλήρωσή τους πνίγονται στην αίγλη της εξουσίας και της διαφθοράς.

Ο Τζωρτζ Όργουελ (George Orwell), μέσα από τα έργα του "1984" και "Η φάρμα των ζώων", μας παρουσιάζει συνθήκες όπου ο άνθρωπος, ευμετάβλητος και ασταθής μπροστά στα ένστικτά του για δύναμη και εξουσία, οδηγείται στην κατάρρευση.

Ένα ελπιδοφόρο παρόν. Τα σημεία των καιρών είναι αμφίβολα και η σκυτάλη είναι στα χέρια μας. Κάθε μας απόφαση, κάθε δράση, διαμορφώνει τον μικρόκοσμό μας, αλλά, παράλληλα, επηρεάζει και τη μεγάλη εικόνα, το ευρύτερο συλλογικό περιβάλλον. Τι μπορούν να μας διδάξουν, μέσα από μία φιλοσοφική προσέγγιση, τα έργα του συγγραφέα που δηλώνει: "Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική";

Ώρα προσέλευσης: 19:45

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αγίου Μελετίου 29 - Κυψέλη - Αθήνα

τ. 210 88 10 830

κ. 6980 958 137

Μπορείτε να δείτε και την εκδήλωση στη σελίδα μας στο facebook πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε και την εκδήλωση στη σελίδα μας στο facebook πατώντας εδώ

 

Τοποθεσία