ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Ποιοι είμαστε; Γιατί "Νέα Ακρόπολη"; Ποιες είναι οι αρχές μας; Δείτε εδώ:

Η Νέα Ακρόπολη είναι ένας Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός που βρίσκεται σε περισσότερες από 55 χώρες και συγκεντρώνει πάνω από 15.000 ενεργά μέλη, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, οι οποίοι εκφράζονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες και αντιπροσωπεύουν ένα πλατύ φάσμα θρησκευτικών πίστεων, εθνικών προελεύσεων και πολιτισμών

Σήμερα, που τεράστια κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα έχουν εκδηλωθεί με πολύ άσχημες συνέπειες για όλους μας, οι στόχοι και οι καταστατικές αρχές της «Νέας Ακρόπολης» προβάλλουν πολύ επίκαιροι:

  • Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης που βασίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας., Πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.
  • Η αγάπη για τη σοφία η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.
  • Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε ένα κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

VOLUNTEER

Οι αρχές αυτές επιτυγχάνονται μέσα από  3 τομείς δράσης:

τη Φιλοσοφία, τον Πολιτισμό και τον Εθελοντισμό

Τα τρία πεδία δράσης της Νέας Ακρόπολης βασίζονται στο προσωπικό παράδειγμα, τη συμμετοχή και την κοινωνική προσφορά. Αποβλέπουν στην πολιτισμική και  πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου καθώς και στην αναβίωση του Εθελοντισμού στο σύγχρονο κόσμο. 

Το ένα αφορά πολιτιστικές δραστηριότητες (σεμινάρια, εκδρομές, εκθέσεις, διαγωνισμούς, συνέδρια) που βασικό στόχο έχουν την ανάπτυξη της ανθρώπινης γνώσης και συνείδησης. Το να βιώνει κανείς αυτά που μαθαίνει και να μαθαίνει από αυτά που βιώνει είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο άνθρωπος να αναγεννηθεί και να γίνει δημιουργικός.

Το άλλο αφορά στην αντιμετώπιση των έντονων κοινωνικών και οικολογικών προβλημάτων. Κάτω από την ομπρέλα της «Κοινωνικής και Οικολογικής Δράσης Ελλάδας» (Κ.Ο.Δ.Ε.), που ιδρύθηκε το 1992, πολλοί εθελοντές μας συμμετέχουν σε δασοπυροσβέσεις, βοηθούν σε πλημμύρες και σεισμούς, καθώς και σε κοινωνική δράση σε νοσοκομεία, παιδικές κλινικές και ιδρύματα.

Επίσης, συμμετέχουμε ως ιδρυτικοί διοργανωτές στις Γιορτές Εθελοντισμού που γίνονται στην Αθήνα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην Ιδέα του Εθελοντισμού. (βλέπε www.simetexo.gr)

Η δράση και των δυο αυτών καναλιών βασίζεται στο προσωπικό παράδειγμα, τη συμμετοχή και την κοινωνική προσφορά. Αποβλέπει στην πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου και στην αναβίωση του Εθελοντισμού στο σύγχρονο κόσμο. Με βασικό μας σύνθημα ότι «η γνώση και η προσφορά σε κάνει ευτυχισμένο» κάνουμε πράξη έναν φιλοσοφικό και ανθρώπινο τρόπο ζωής!

Με βασικό μας σύνθημα ότι «η γνώση και η προσφορά σε κάνει ευτυχισμένο» κάνουμε πράξη έναν φιλοσοφικό και ανθρώπινο τρόπο ζωής!